Locuri de vizitat in Radauti

locuri-de-vizitat-gradina-zoologica-radauti

Fiind unul dintre cele mai importante orase din Judetul Suceava, respectiv din regiunea Bucovinei, Radautiul prezinta o concentratie de obiective recunoscute nu doar la nivel national, dar si mondial. Din acest motiv, orasul Radauti este o zona bogata din punct de vedere turistic si atrage anual un numar din ce in ce mai mare de vizitatori.

In cele ce urmeaza vom prezenta o parte din cele mai importante locuri de vizitat in Radauti, precum si cateva obiective demne de mentionat, ce se afla in apropiera acestui oras.

Manastirea Bogdana

Manastirea BogdanaAceasta manastire prezinta o importanta deosebita din punct de vedere istoric si cultural, fiind ctitorita chiar de catre Bogdan I, considerat intemeietorul statului feudal moldovean. Manastirea Bogdana a fost sfintita in anul 1360 si a avut rol de necropola domneasca.

Totodata, acest lacas de cult este considerat a fi cel mai vechi din Moldova, asta din punct de vedere al tipului de constructie – fiind realizat din zid.

In prezent, Manastirea Bogdana este una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Radauti.

Gradina Zoologica

gradina zoologica radautiAcoperind o suprafata de aproximativ 10 ha, gradina zoologica din Radauti este una dintre cele mai importante din judet si totodata, un important obiectiv turistic, nu doar pentru copii, dar pentru toti iubitorii de animale.

In cadrul acestei atractii vei putea vedea admira lei, tigri siberieni, ursi, vulpi, precum si numeroase specii de pasari sau maimute.

Asadar, aceasta gradina zoologica este locul ideal pentru cei care vor sa descopere biodiversitatea mediului inconjurator.

Atelierul de ceramica Colibaba

Din cadrul Listei monumentelor istorice din judetul Suceava nu putea sa lipseasca acest atelier de ceramica, purtand numele de Colibaba, provenit de la familia cu acelasi nume si care prezinta o importanta traditie in producerea de ceramica.

Datand tocmai din anul 1875, acest atelier de ceramica imbina intr-un mod cat se poate de armonios tehnicile vechi cu cele moderne, rezultatul fiind unul deosebit.

Herghelia din Radauti

herghelia din radautiIubitorii de cabaline se pot bucura la Radauti de o adevarata herghelie. Aceasta se intinde pe o suprafata de nu mai putin de 610 ha si dispune de un numar de aproximativ 300 de cai. Herghelia din Radauti este una cu traditie, fiind prezenta in acest oras tocmai din anul 1792.

Orice pasionat de echitatie se poate bucura la aceasta herghelie de cursuri de calarie, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, plimbari cu sania sau docarul, precum si de un concurs organizat anual.

Alte locuri de vizitat

Dupa cum spuneam, orasul Radauti, precum si zona din proximitatea acestuia, prezinta un numar foarte mare de obiective turistice. Din randul acestora trebuie sa mai enumeram Manastirea Sucevita (ce face parte din lista de monumente UNESCO), Manastirea Putna (fiind ctitorita de Stefan cel Mare), Muzeul de Etnografie „Samuil si Eugenia Ionet” din Radauti, Biserica de Lemn din Putna (considerata ca fiind cea mai veche biserica de lemn din Europa), Chilia lui Daniil Sihastrul, Rezervatia Naturala „Ochiuri”, Complexul Muzeal de la Marginea, precum si multe altele.

Prin urmare, orasul Radauti este un loc deosebit si care atrage periodic turisti de toate varstele, dornici sa se bucure de bogatia pe care o ofera aceasta zona, mai ales din punct de vedere istoric si cultural.